Das soziale Netzwerk für Angler
Bende-sarok

Bende-sarok

GPS:46.448458; 19.014112
Horgászegyesület:

Ez a vízterület Bács-Kiskun megyében található. További információ: https://bacshosz.hu/

Víz jellege:holtág
Terület:2 ha
Mélység:1 m → 2 m, átlag 1-2 m
Talajzat, meder:
  • vízinövényes
Víz hasznosító:horgászegyesület

Árak

napi
ifjúsági
kedvezményezett 15-18 éves
3000 HUF

Jegy árában elvihető halak

  • nemes hal: db
  • egyéb hal: kg

Jellemzés

Megközelíthetőség, útvonalleírás: Miske község nyugati határában található.
Egyesületünk négy vízterülettel rendelkezik, melyek a Sárköz I és Sárköz III csatornák mellékágai és holtága. Név szerint: Kobolya, Lófürdő, Bende-sarok, Gosztonyi-sarok.
A vízpart rendezett, jól megközelíthető. Foglalt hely nincs, a horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, de ha valaki rendszeresen egyazon helyen horgászik, akkor azt tiszteletben tartjuk.
Vizeinkben található a vízitök, mely búvóhelyet nyújt a halnak, és hangulatossá teszi a vízfelszínt. Túlzott elszaporodását rendszeres társadalmi munkával szorítjuk vissza.
A rendszeres telepítéseknek köszönhetően a halfajunk gazdag. Fő hal természetesen a ponty, emelett fogható még amur, ezüstkárász, compó, keszegfélék, süllő, csuka, balin, harcsa, és kis számban pisztrángsügér (fekete sügér) is, bár ez utóbbira egész évben tilalom van érvényben. Nagy méretű dévér állománnal rendelkezünk,, melyet évek óta rendszeresen telepítünk, védelme érdekében külön szabállyal rendelkezünk ( 30 cm-nél nagyobb dévérből heti 5 darab fogható).

 

Szabályjegyzék

Horgászrend

Horgászni a nap bármely szakában szabad.
Felnőtt horgászok legfeljebb 2 bottal, botonként legfeljebb 3 horoggal, ifjúsági horgászok 1 bottal és legfeljebb 3 horoggal horgászhatnak. Gyermekek 1 úszós szerelésű bottal, legfeljebb 1 db egyágú horoggal horgászhatnak.
A horgász köteles az őt ellenőrző halőrnek a horgászengedélyt átadni, valamint a fogott halat és a felszerelést (táska, szerelék, stb.) bemutatni.
Szemetes horgászhelyen a horgászatot megkezdeni tilos. A horgászat befejeztével köteles a horgász maga után összeszedni a szemetet, és azt a parton található gyűjtőzsákokban elhelyezni, vagy lehetőség szerint elszállítani. Szemetet eldobni, vízbedobni szigorúan tilos.
Tilos a fogott halat más horgász fogási naplójába beírni.
Tilos a korábban fogott és megtartott halat a később fogott hallal kicserélni.
A nem megtartható, illetve a megtartani nem kívánt halat kíméletesen kell a vízbe visszaengedni.
Pergetés megengedett.
Éjszakai horgászat megengedett, de a horgászhelyet világítással láthatóvá kell tenni.
Sátorozás megengedett.
Merítőszák használata kötelező.
A horgászrend megszegése a területi engedély bevonását vonhatja maga után.

Fogási napló vezetésének szabályai: A hó és nap beírása után a vízterület rövidítését kell beírni, majd a fogás időpontját. A vízterületek rövidítésének jelei: Kobolya - K , Lófürdő - L , Bende - B , Gosztonyi - G . Nemes hal fogása után, a további horgászat megkezdése előtt, a fogást a fogási naplóba be kell írni, és utána lehet csak tovább horgászni. Tilos a fogott halat más horgász fogási naplójába beírni.

Méretkorlátozás:

Ponty 30 cm
Amur 50 cm
Csuka 40 cm
Süllő 30 cm
Balin 40 cm
30 cm-nél nagyobb dévérre darabszám korlátozás van érvényben.

Tilalmi idő:

Csuka február 15.-től március 31.-ig
Egész évben tilos megtartani a süllőt, a fekete sügért (pisztrángsügért) és a compót.

Felnőtt tagok részére: Mennyiségi korlátozások: Évente 24 db ponty, 6 db amur fogható. Az éves kifogható mennyiség eléréséig hetente 3 db ponty, vagy 2 db ponty és 1 db amur fogható, tehát heti 1 amur fogható. Süllőből hetente 3 db fogható. Egész év során tilos megtartani a süllőt, a pisztrángsügért (fekete sügér) és a compót. 30 cm-nél nagyobb dévérből napi 3, heti 5 db fogható, beírása a fogási napló "márna" rovatba történik. 30 cm-nél kisebb dévérből és "egyéb" halból napi 5 kg fogható.

Halak

  • Balin
  • Csuka
  • Harcsa (szürke v. leső harcsa)
  • Ponty
  • Compó
  • Süllő
  • Amur
  • Pisztrángsügér
  • Kárász (ezüst)

Orte in der Nähe: