Das soziale Netzwerk für Angler
Csaba-tó, Matróz Sporthorgász Egyesület

Csaba-tó, Matróz Sporthorgász Egyesület

A Csaba-tó az 1960-tól 1978-ig terjedő művelési időszak alatt jött létre. Nevét a város adta, mikor a művelés befejezése után többségi tulajdont szerezve bérleti szerződés keretében kiadta halászati hasznosításra a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének. A szerződés lejárta után, különböző jogi rendeződéseket követően, 2003-tól a megyei szövetséghez tartozó Matróz Sporthorgász Egyesület kezelésében van hat kisebb bányagödörrel együtt, ami összességében együtt 40 hektár vízfelületet jelent.
2003-ban 89 mázsa, 2004-ben 103 mázsa, 2005-ben 167 mázsa, 2006-ban már több, mint 170 mázsa hal került a tóba. A tavon található egy 400x 25 méteres sekély, ivási és kíméleti terület. Itt egész évben tilos a horgászat. A tóban, szinte minden halfajból találhatóak kapitális egyedek, állományuk védelmében a 8 kg-nál nagyobb pontyokat amnesztia illeti.
A tavon számos horgászmódszer képviselteti magát, mint a rakós, mint a bojlis, a kuttyogatás, de szinte mindenkinek meg van az egyedi stílusa.
Gyakoriak a hangulatos horgász vacsorák, pl. hagyományos Anna-bál, vagy majális. Az egyesület kezelésében van még egy vendégfogadásra kiválóan alkalmas épületegyüttes, tóra néző szobákkal, társalgóval, s egy büfével.

Orte in der Nähe: