Das soziale Netzwerk für Angler
Gyömrői Tőzeges-tó

Gyömrői Tőzeges-tó

GPS:47.416734; 19.397131
Horgászegyesület:

Gyömrői Horgász Egyesület

Engedély ára:https://www.facebook.com/GyomroiHorgaszEgyesulet
Weboldal:https://gyhe.hu/
Terület:3.3 ha

Jellemzés

Napijeggyel horgászni csak reggel 6.00-tól este 20.00-ig lehet!
Éjszaka kizárólag tagok, illetve területi jeggyel rendelkezők horgászhatnak. Kivétel a külön meghirdetett éjszakai horgászati napok éjszakai jegyei, és VIP jegyek.
A tóban fürdeni, és kutyát fürdetni TILOS!
A parton mindenki a saját felelősségére tartózkodik.
A tóból 5 kg-nál nagyobb súlyú halat elvinni TILOS (kivétel busa és harcsa)!
A horgászathoz merevített gyűrűs haltartó és mérleg kötelező!
A kifogott halakkal minden esetben kíméletesen kell bánni!
Ellenőrzésre jogosultak:
Rendőrség, Halőr, Mező őr, Közterület fenntartók, Elnökségi tagok
Az ellenőröknek a személyes holmik és az autó bemutatása KÖTELEZŐ!
Napijegy a következő helyeken váltható:
Tőzeges tópart - Gyömrő, Akácfasor 22.,
Zénó Horgászbolt - Gyömrő, Munkás u. 3.,
Bandika közért - Gyömrő, Dózsa György út,
Sporthorgász Centrum - Gyömrő, Liszt Ferenc u. 1. (Táncsics és Liszt F. u. sarok)
Rabsic Horgászbolt - Vecsés, lakótelepi üzletsor
Dezsi Horgászbolt - Maglód
Ho Ho Horgászbolt - Sűlysáp
Észrevételekkel, problémákkal kapcsolatban a következő telefonszámok hívhatók:
Horgászmester - Józsa László, 06-20-513-61-17
Tógazda - Albert István, 06-70-281-17-77
Vezető halőr - Holecz Róbert, 06-70-458-44-14


Szabályjegyzék

Az Egyesület vízterületein foglalt, vagy etetett hely nincs. Bárki horgászhat bármely horgászhelyről, de a névtáblával ellátott helyeken, a névtáblán szereplő személy horgászigazolványának felmutatásával elsőbbséget élvez, kérésére át kell adni a horgászhelyet.
Horgászállás csak előzetes írásbeli kérelem alapján létesíthető, a horgászmester és a tógazda javaslata alapján, melynek elkészíthetőségéről az Elnökség dönt. A horgászálláson jól olvashatóan fel kell tüntetni a tulajdonos/üzemben tartó nevét és horgászigazolványának számát. A már meglévő horgászállásokat, és az amelletti partszakaszt mindkét irányban 10-10 méter távolságig, a tulajdonos/üzemben tartó köteles folyamatosan karban tartani, ápolni. Ebbe a folyamatos szemétszedéstől a fűnyíráson keresztül, a nádvágás is bele tartozik! Ha valaki felszólítás ellenére sem végzi el a megfelelő karbantartásokat, akkor az Elnökség más üzemben tartónak adhatja át a horgászhelyet, vagy saját üzemeltetésbe vonhatja, vagy elbontatja.
Horgászni egyszerre legfeljebb két bottal szabad, botonként legfeljebb 2-2 horoggal. A horog ólomba való fix rögzítése -beöntése- tilos, kivéve a twister/ és jig.
Merítő háló használata kötelező, drót haltartó használata TILOS!
Legfeljebb 1 m2 felületű csalihalfogó háló használata megengedett, kizárólag csalihal fogására használható.
A zsákmányolt halat haltartóban élve kell tartani, vagy agyon kell ütni. Tilos kínozni, vagy szenvedni hagyni. Az ellenőr kérésére a zsákmányt, és a személyes holmikat, esetleg csomagtartót meg kell mutatni.
A haltartóban elhelyezett hal kicserélése másikra TILOS!
A fogási napló vezetése kötelező! A kifogott, és haltartóba helyezett méretkorlátozással védett halat a fogást követően azonnal (a horgászat folytatása előtt!), egyéb halakat, a vízpart elhagyását megelőzően be kell írni!
A fogási naplót a feltüntetett határidőig összesítve le kell adni a Horgászmesternek!
Gépjárművel csak az arra kijelölt helyen szabad parkolni! A mozgáskorlátozott tagok írásbeli Elnökségi határozattal parkolhatnak ettől eltérően, melyet évente újra kell kérvényezni, megújítani.
A szervezett horgászversenyeket elsőbbség illeti meg, ezért a rendezőség által ezekre kijelölt helyeken a verseny időtartama alatt csak a versenyzők horgászhatnak.
A vízparton, és a horgászhelyeken mindenki a SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE tartózkodik!
A Bánya-tó területére vonatkozó külön szabályok:
Az Egyesület és az Önkormányzat között létrejött megállapodás szerint a horgászok a következő szabályokat kötelesek betartani:
Megkülönböztetett figyelmet kell fordítani a környezetvédelemre (szemetelésre), a magán és köztulajdon védelmére. A Bánya-tó területén tilos a szoktató és csalogató etetés növényi eredetű etetőanyagokkal. Tilos az etetőkosár használata, még akkor is, ha nincs megtöltve! A műcsali használata engedélyezett.
Csalogató etetésre azonban élő anyag használata engedélyezett (csonti, pinki, szúnyoglárva natúr földbe keverve, giliszta).
A tó strand felőli oldalán télen-nyáron TILOS a horgászat! A Tó zsilip felőli oldalán (a körbár vonalától), május 1. és szeptember 15 között, csak este 20.00-tól reggel 08.00-ig lehet horgászni!

Orte in der Nähe: