Das soziale Netzwerk für Angler
György-víz, Aranyszigeti-víz

György-víz, Aranyszigeti-víz

GPS:46.703026; 20.162473
Horgászegyesület:

Csongrádi Sporthorgász Egyesület

Engedély ára:https://csongradisporthorgasz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=49&Itemid=59
Weboldal:https://csongradisporthorgasz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=56&Itemid=64
Terület:41 ha

Jellemzés

Megközelíthetőség, útvonalleírás: Csongrád dél-keleti határában fekszik a Serházzugi Holt-Tisza, melynek az aranyszigeti átjárótól a Tisza töltésig terjedő északi vége az egyesületi horgászvíz. Megközelíthető a lakott terület irányából az aranyszigeti átjárónál.
A György-víz 8,6 hektáros vízterület, mentett oldali Tisza holtág, gyönyörűen rendezett partoldallal, teljes hosszában betonozott úttal. Az egyesület horgásztanyáján szálláslehetőséget találnak, akár faházban vagy sátorban az idelátogató vendéghorgászok.
A vízpart teljesen egyenes, átlátható, versenyek rendezésére tökéletesen alkalmas. Az egyesület több házi, megyei, sőt országos versenyt is megrendezett már itt. Intenzíven telepített vízterület.Kép

A telepítések során az egyesület vizeibe csak őshonos halak kerülhetnek. Tájidegen hal nem kerülhet a vizekbe. Mindenféle hal jól el van itt, a harcsától a pontyig, a csukától a compóig.
A György-víz átlagos vízmélysége 1,5 – 4,5 méter között van. Jelentős a pontyfogás, rekordméretűek akadnak horogra. Ez mellett szép süllőket, csukákat és fehérhalat zsákmányolnak a horgászok. Kép
A holtágak halállománya gazdag és változatos. A minden évben több mint 60 q halat telepítenek. Két-háromnyaras pontyot, süllőt, csukát, compót és tiszai keszeget. A vízben óriási, 50 – 100 kg közötti harcsák is élnek a mélyebben fekvő területeken, érdemes az időt rászánni a kifogásukra.
Az egyesület vízterületein lehetőség van a partról és a csónakból történő horgászatra is. Csónakbérlés is lehetséges, előzetes megbeszélés útján.
Az éjszakai horgászatra hétvégeken van lehetőség, szombat 00-órától, vasárnap 24-óráig
Megközelíthető: Csongrád délkeleti határánál a lakott terület irányából az aranyszigeti átjárónál a Kis Tisza utcán keresztül

Aranysziget

A Csongrádi Sporthorgász Egyesület kezelésében levő vizek egyike az Aranyszigeti holtágak.
A közel 30 hektáros vízterületet fák, bokros csalitosok veszik körül. A víz szélén, mindenütt parti nádfal, horgászhelyeknek alkalmas nyiladékokkal. Bent a mederben, imitt amott lengő nád és sás szigetek.Kép Az Aranyszigeti víznek van valami romantikus, de vad szépsége. Igazi ősrengeteg
Az Aranyszigeti holtágakat egy félsziget választja ketté, a szigeten kisebb erdő ad hűs árnyat. Átlagos vízmélysége 1-2 méter között változik. Szépen ívik, és jól érzi magát a vízben a ponty, a süllő a csuka a compó. Termetes ezüstkárászokat lehet fogni, de megtalálható benne a sárga kárász is. Ezek a vizek azoknak a horgászoknak a kedvelt “vadászterülete”, akik kedvelik az igazi vadregényes természetes vizeket.

 

Szabályjegyzék

Horgászrend: Naponta 2 db nemes hal és 5 kg egyéb hal fogható. Éjszaka, és csónakból tilos pergetni. Az amur kifogható legkisebb mérete 50 cm. Csónak használata megengedett.

Orte in der Nähe: