Das soziale Netzwerk für Angler
Határréti-tározó

Határréti-tározó

GPS:47.645467; 18.910927
Horgászegyesület:

MOHOSZ

Weboldal:https://nyito.mohosz.hu/index.php/horgaszvizeink/27-hatarreti-viztarozo/653-hatarreti-viztarozo-hr
Terület:7 ha

Jellemzés

A Pilisvörösvár és Pilisszántó között lévő Határréti-víztározón, mely a Határréti-patak vizét gyűjti össze, időjárástól függően általában március végén kezdődik a horgászévad. A szép környezetben lévő 7 hektáros víztározó meghatározó hala a ponty, mely rendszeresen kerül telepítésre kifogásra érett méretben. A keszegfélék mellett süllőt és csukát is lehet zsákmányolni. A napijegyes horgászvíz a horgászszezonban (amely általában március elejétől november elejéig tart) a hét minden napján nyitva van, és a horgászrendben rögzített napi nyitva tartással várja a szép környezetben, eredményesen horgászni kívánókat. Napi jegyet a halőrháznál lehet váltani, ahol a horgászat megkezdése előtt és befejezte után jelentkezni kell.

Szabályjegyzék

1. A horgászat megkezdése előtt a halőrháznál kötelező jelentkezni, itt kell napijegyet váltani! A horgászhely választására, elfoglalására kizárólag a napijegy megváltást követően van lehetőség! A horgászat befejeztével - a gépkocsiba történő bepakolás előtt - ismét jelentkezni kell a halőrháznál, és a fogott halzsákmányt kötelező bemutatni!
2. A területi engedély csak horgászigazolvány, érvényes állami horgászjegy és "Tagsági lap" bélyeg birtokában jogosít horgászatra. Felnőtt horgász egy időben csak 2 horgászfelszereléssel, ifjúsági horgász csak 1 felszereléssel horgászhat.

A tározó nyitva tartása a horgászati idényben:
Hónap Munkanapokon Hétvégén, munkaszüneti napokon
március, november 7-16 óráig 7-17 óráig
április, október 7-17 óráig 7-17.30 óráig
május, szeptember 7-19 óráig 6-19 óráig
június, július 5.30-20 óráig 5.30-20.30 óráig
augusztus 6-20 óráig 5.30-20 óráig

A nyitva tartás időpontja előtt horgászhelyet elfoglalni nem lehet, arra kizárólag a napijegy megváltását követően kerülhet sor. A nyitvatartási idő lejártát követően 30 perccel a parkoló sorompója lezárásra kerül. Legkésőbb eddig az időpontig köteles a horgász lejelentkezni a halőrháznál és távozni a területről.
3. Naponta 5 darab méretkorlátozással védett hal (ebből kizárólag 2 darab lehet a ponty, 1 db az amur, és 2 db a ragadozó hal), valamint 3 kg méretkorlátozással nem védett hal fogható. Ifjúsági engedéllyel napi 2 darab méretkorlátozással védett hal (ezen belül egy fajból, pl. pontyból csak kizárólag 1 darab), továbbá 3 kg méretkorlátozással nem védett hal fogható.
4. A halászati és horgászati törvény 27. paragrafusa szerint kifogott halat a korábban fogottal kicserélni tilos! Ennek be nem tartása halvédelmi szabálysértés. Ha a halőr ilyen esetet észlel, a horgászt tevékenysége abbahagyására szólítja fel, napi jegyét, állami horgászjegyét bevonja, és feljelentést tesz ellene.
5. A méretkorlátozással védett halakat a fogást követően azonnal, míg más halfajok összsúlyát a horgászat befejeztével, a horgászhely elhagyása előtt kell beírni a fogási naplóba.
FONTOS: A 2 db ponty (ifjúsági horgász esetében 1 db ponty) megfogását és megtartását követően pontyra való horgászatot be kell fejezni !
6. A tározón faj szerinti (pontyra, süllőre, csukára vonatkozó) tilalmi idő - a halászati hatóság évenkénti engedélyezése alapján - általában nincs.
7. A tározón pergető, műcsalis horgászatot VI. 1-től VIII. 31-ig nem lehet folytatni, pergetni csak más horgászok zavarása nélkül lehet.
8. Nagy mennyiségű és a víz minőségét rontó etetőanyagot használni, valamint az etető helyet megjelölni tilos. Ugyancsak tilos a távirányítású eszközzel történő etetés. Csónak használata nem engedélyezett.
9. A horgászhelyek elfoglalásánál az érkezés sorrendje a meghatározó. A horgászat során a horgász szomszédai tevékenységét, horgászatát nem zavarhatja.
10. Kérjük, fokozottan ügyeljen a tározó vízminőségére, ne szemeteljen, a keletkezett hulladékot pedig a kihelyezett gyűjtőedényekben helyezze el. A szemetelés miatt a halőr a horgászat abbahagyására szólít fel.
11. A gátról és a táblával jelölt tiltott partrészeken (kíméleti területen) horgászni vagy onnan etetni tilos. A tározó műtárgyának kezelőhídjára lépni és azon tartózkodni tilos és életveszélyes!
12. Gépjárművel parkolni csak az üzemi úton lévő két sorompó közötti, parkolásra kijelölt útszakaszon, a murvás út két oldalán lehet. Egy napijegy kiváltása egy gépkocsi parkolására biztosít ingyenes parkolást. A külön gépkocsival érkező kísérőknek, vagy más gépkocsiknak az üzemi úton a sorompók közötti parkolásért parkolási díjat kell fizetni.
13. Jelölt hal fogása esetén a haljelet kérjük a halőrnek leadni.
14. Halvédelmi szabálysértés esetén a halőr (hivatalos személy) a területi engedélyt bevonja, az állami jegyet visszatartja, és azt a feljelentéssel együtt küldi meg a halászati hatóságnak. Szabálysértést és horgászrendi vétséget elkövető horgász kizárja magát a tározón történő horgászatból.
15. A helyi horgászrendben nem szabályozott kérdésekre a halászatról, horgászatról szóló törvény és a MOHOSZ Országos Horgászrendje az irányadó.

Orte in der Nähe: