Das soziale Netzwerk für Angler
Isaszegi horgásztavak

Isaszegi horgásztavak

GPS:47.539998; 19.383104
Víz jellege:víztározó
Terület:30 ha
Talajzat, meder:
  • agyagos
  • kavicsos
  • köves
Víz hasznosító:magán
Beszélt nyelvek:
  • angol
  • román
  • magyar

Jegy árában elvihető halak

  • nemes hal: kg
  • egyéb hal: kg

Jellemzés

Eladó Pest-megyében az isaszegi Liget Klub és Horgásztó, valamint a hozzátartozó-csatlakozó erdők, rétek, gyepek, szántók. A birtok-együttes összesen 30 (Harminc) ha területű.

A birtok központi, 5.4 hektáros (54 000 nm) területe tulajdoni lapja alapján „kivett, udvar, épület, tó”, - cégünk 1/1-es birtokában van.

Ehhez szorosan csatlakozik funkcionálisan egy 0.9 ha (9000 nm) területű részben fásított gyep”minősítésű bekerített telek, amely sátorozásra és lovas turisták fogadására kialakított helyként üzemel.(magántulajdonban van jelenleg)

A külterületi mezőgazdasági besorolású földek a cég tagjainak tulajdonában vannak, csak magánszemélyek és erre jogosult szervezetek részére értékesíthetők, - cégek csupán hosszú távú bérletre vehetik igénybe. A területeket haszonbérleti szerződés vagy egyéb megkötöttség nem terheli. Az ingatlanok nagy többsége a Rákos-patak Pécel-Isaszeg közötti szakaszán, közvetlenül a vízfolyás két oldalán, az országúttal párhuzamos völgyben helyezkedik el. Keletről az öreghegyi üdülő övezet határolja, az ezt a Buda utca folytatásaként átszelő Fő út mellett az ivóvíz és elektromos áram hálózat végig ki van építve, azaz a birtok nagy része a hálózatra közvetlenül csatlakoztatható. A telephely területe nagyjából középen található.

A klubban meghatározó elem egy 1.5 hektáros, völgyzárógátas típusú tó, amely harminc éve egy régi vízimalom tápcsatornájának bővítésével készült. A patakra való csatlakozásra épült egy külön e célra kiépített zsilip, de ezt a tulajdonosok nem használják, mivel a tónak saját, jó minőségű vizet adó réteg-forrásai vannak a mellette magasodó Öreghegy oldalából. Hasonló bővizű források találhatók még több csatlakozó ingatlanon is, azaz a tófelület újabb víztestek kialakításával lényegesen (mintegy 10 ha területtel) bővíthető lenne.

A birtok déli pontja az Isaszeg-Pécel között húzódó közigazgatási határt érinti, a Rákos-patak feletti hídnál található.

A terület és építményei a Google Earth-ön beazonosíthatók, s az Isaszeg-Pécel-Budapest országútba becsatlakozó nagytarcsai bekötő út torkolata is jó tájékozódási pont.

GPS koordináták É 47.51786 K 19.37158

A helyszín bemutatása:

Isaszeg 12 000 lakosú kisváros Pest-megyében, a budapesti agglomeráció kedvelt települése. A fővárostól mindössze 9 km-re, a Gödöllői dombság szívében fekszik.

Itt található a Budapest-Miskolc-Kassa nemzetközi vasútvonal, s az M0-ás autópálya egyik leágazása is. A legfontosabb magyar repülőtér, a ferihegyi Liszt Ferenc I-II terminál mindössze húszpercnyi autóútra van.

A felnőtt lakosság többsége a fővárosban dolgozik, ipar alig van a városban. Jelentős még a mezőgazdaságban és az erdészetnél foglalkoztatottak száma. A dombok között, a Rákos-patak völgyében, gyönyörű természeti környezetben fekvő település főképp turisztikai lehetőségeiről, üdülőkörzeteiről ismert. Állami és magán erdészetek, vadásztársaságok, horgásztavak, sportlovas klubok és iskolák, a szomszédban Pécelen moto-cross pálya, Gödöllőn sport repülőtér találhatók a körzetében.

Az üdülő-város jelleget erősítendő a település önkormányzata a turizmus fejlesztését tűzte ki egyik fő céljául.

Isaszeg tágabb (20 km sugarú) körzetében nem található hasonló adottságú, vállalati – társasági klub vagy családi öko-park kialakítására alkalmas komplex birtok-együttes.

A mikro-régióban legalább 100-120 ezer lakost érint a vonzáskörzet. Ehhez még hozzá lehet számítani hasonló nagyságrendben a főváros 3 keleti kerületét, melyeknek kiváló közlekedési kapcsolata van a várossal.

A kivett ingatlanon lévő fontosabb épületek:

- 4 db komfort nélküli faház, összesen 20 férőhellyel
- camping, 200 nm nyitott szaletlivel, központi mosdók, zuhanyzók, konyha
- 20 nm grillező, büfé
- 120 nm fedett vendéglátó helyiség, söröző, mosdók
- 30 nm komfortos faház, dolgozói öltöző, mosdók, étkező, pihenőtér

(Nem része az ajánlatnak a tó mellett felállított, technikai eszközként a cégben nyilvántartott konténeres mobil halkeltető, de annak értékesítésétől, az esetleges későbbi üzemeltetésben való közreműködéstől sem zárkózunk el. Valamennyi szükséges működési engedéllyel rendelkezünk.)

A klub rendelkezik egy elfogadott, de még el nem kezdett panzió-építési beruházási engedéllyel, valamint egy 600 nm-es könnyűszerkezetes csarnok felállításának engedélyével is. (Mindkettő megújítandó, engedélyeztetésre alkalmas).

A klub telkén a településfejlesztési rendezési terv alapján jelenleg 1600 nm alapterületű új, legfeljebb kétszintes épület-együttes létesítése engedélyezett, mindenféle besorolási változtatás nélkül.

Fontos kiegészítő információ lehet még, hogy a birtoktól mindössze 4 km távolságban feltárt termálvizes kutak találhatók, azaz a klub alatt is beazonosított termálvizes mező van 800 m mélységben.

Irányár: A Liget Klub önálló egységként 200 000 000 Ft (585.000,- EUR)

A birtok mezőgazdasági besorolású területei részben vagy egészben 500 Ft/négyzetméter (5 millió Ft/ ha).

Tekintettel az ingatlan-átírási szabályokra, a Liget Klubot magyar és külföldi állampolgárságú magánszemély, cég egyaránt megveheti, a mezőgazdasági besorolású ingatlanokat azonban csak magyar állampolgárságú természetes személyek!

A megvásárlás és azon belül az árak kialakítása több változatban is elképzelhető. Megoldható az is, hogy a Vevő csak a telephelyet és néhány csatlakozó ingatlant vegyen meg, természetesen új érték-egyeztetéssel.

A céges tulajdonú rész és a magánszemélyek közötti arányokkal is lehet kombinálni, a Vevő szándékainak, érdekeltségének megfelelően.

Megoldás az is, hogy a Klubon kívüli területeket hosszú távú bérlettel venni át, + opciós (elővásárlási vagy vevő-kijelölési joggal).

Ugyanakkor pl. 10 éves bérlettel már valamennyi magyar és európai uniós pályázati forrás, elem is igénybe vehető.

A nem „kivett”, azaz a mezőgazdasági besorolású ingatlanok esetében számolni kell a hosszabb átírási procedúrával, 6-8 hónapos átfutási határidővel.

A működtetés, művelés ekkor is áthidalható kiegészítő bérleti szerződéssel.

Az 1991-ben alapított háttércég fő profilja a nemzetközi mezőgazdasági, erdészeti és halászati technológia-transzfer, szaktanácsadás. A nyilvános klubot 2017-ben bezártuk, azóta csak rendezvényekre, vállalati gyűlésekre, tréningekre, esküvőre, iskolai táborozásra stb. adjuk bérbe.

Horgászat típusa

  • finomszerelékes
  • bojlis
  • pergetős
  • legyezős
  • harcsás
  • csónakos

Orte in der Nähe: