Das soziale Netzwerk für Angler
Lepenice

Lepenice

GPS:45.321537; 14.696347
Vrsta ribe:pike,chub,perch,carp,rainbow trout
Vrsta vode:Lake
Udruga:ŠRU Bajer Fužine
http://www.sru-bajer.com/
Dozvola:150HRK(20€)

Na vodama kojima gospodari ŠRU Bajer Fužine ribolov je dozvoljen tijekom cijele godine uz poštivanje lovostaja i mjera za ribe zaštićene zakonom.Prilikom obavljanja ribolova obavezno je poštivati odredbe Zakona o slatkovodnom ribarstvu NN 63/2019 i Pravilnika o ribičkim dozvolama NN 139/2020 uz obaveznu upotrebu aplikacije mribic

Na svim ribolovnim vodama ograničena je upotreba prihrane (boili, peleti, žitarice, brašnaste hrane i slično) na 2kg po danu/ribiču.

Pribor se ne smije ostavljati bez nadzora i na čuvanje drugim ribičima, jer se to smatra ribolovom sa prekobrojnim priborom.

Ribu je dozvoljeno čuvati samo u odgovarajućim čuvaricama, plastičnim ili platnenim (nikako metalnim)

Ribolov je dozvoljeno obavljati od 5:00 do 23:00 h

Upotreba čamaca i svih vrsta plovila za ribolov, transport opreme do ribolovne pozicije i slične aktivnosti vezane uz ribolov, nije dozvoljena, osim za potrebe ribočuvarske službe.

Ribolov se obavlja na vlastitu odgovornost ribiča

Kadeti mogu obavljati ribolov sa jednim štapom i uz obavezno prisustvo punoljetnog pratitelja.

Ribolov na kanalima, pritocima, brani i zapornici na jezeru Bajer, te na Pečarićevom jazu (uzgojno područje), kanalu HE Lepenice, kanalu HE Vrelo, uzvodno od ušća Malog vrela (bijeli most) nije dozvoljen.

Dozvoljen je ribolov sa po tri(3) ribolovna alata sa po jednom udicom, osim kod umjetnih mamaca koji tvornički imaju više udica (varalice)

Najstrože je zabranjeno parkirati vozila uz vodu.

Ribolovne pozicije nisu numerirane niti imaju rezervacije

Ova pravila mogu se mijenjati uz odluku UO ŠRU Bajer Fužine, a ne primjenjuju se u sklopu natjecanja i aktivnosti koja su organizirana od strane udruge

Orte in der Nähe: