Das soziale Netzwerk für Angler
Lihovarský rybnik

Lihovarský rybnik

Lihovarského rybníku sahá do 50 tých let minulého století, kdy byla v údolí potoka Opusta na jihu od obce Bohuslavice vybudována kaskáda rybníků na bažinatých loukách. První z rybníků v soustavě je právě Lihovarský rybník rozkládající se pod bývalým lihovarem. Následují rybníky Chobot, Bobrov, Rakovec, Bezedno a poslední v soustavě kaskádovitých rybníků je Přehyně.

Lihovarský rybník se svou výměrou 4ha byl od počátku jeho existence určen k chovu tržního kapra. V polovině 80tých let minulého století byl tento rybník bývalým Státním statkem Hlučín odbahněn. Po této akci zůstaly v rybníce dva podélné ostrovy, které dnes slouží jako ideální hnízdiště pro spousty druhů ptáků. V neposlední řadě jsou tyto ostrovy ideální i pro chov ryb. Podél ostrovů se nalézají rozsáhlé mělčiny se spoustou přirozené potravy a dále z ostrovů vyrůstá bujná vegetace, která zasahuje do vodní hladiny a tím pádem vytváří přirozený kryt pro ryby.

Dneska je Lihovarský rybník využíván jako tzv. Soukromá klubová voda za účelem sportovního rybolovu a oddechu. Loví se zde zejména moderní metodou "chyť a pusť", tak aby zde rybí obsádka byla co nejvíce zachována v přirozené rovnováze.

Orte in der Nähe: