Budakalászi horgásztavak

Budakalászi horgásztavak

GPS:47.625603; 19.073625
Horgászegyesület:

Óbuda-Kalász HE

Engedély ára:http://www.obudahe.hu/
Terület:136 ha

Jellemzés

Megközelítés a Szentendrei útról kifelé a 11-es úton. A Corát elhagyva az első körforgalomnál jobbra.A budakalászi felüljáró előtt a Duna (Metro áruház) felé jobbra, majd kb. 200m után balra kanyarodva (párhuzamosan a 11-es úttal) egészen a halőrházig

Szabályjegyzék

Napijegyes nappali horgászat: A horgászat feltételei között felsoroltak betartásával lehetséges. Mind a nappali, mind az éjszakai napijegy egységesen 3 500 Ft-ba kerül. A nappali horgászat esetén a tórendszer teljes területén lehet horgászni. A napijegy váltás kizárólag a halőrházban, nyugta és a napijegy átvétele mellet történhet. A horgászigazolvány a halőrnél marad a horgászás idejére. A horgászatot csak a napijegy megváltása után lehet megkezdeni. A horgászati idő a halőrháznál ki van függesztve. A megtartani kívánt méretkorlátozás alá eső halat a horgászat folytatása előtt azonnal be kell jegyezni a fogási naplóba, valamint a napijegy megfelelő rovatába. A horgász köteles az ellenőrzést végző személy részére a fogási naplót és a napijegyét bemutatni. Amennyiben az ellenőrzést végző személy rendellenességet tapasztal, úgy jogosult a napijegy bevonására. Egy haltartóban maximum 2 darab méretkorlátozás alá eső hal tartható (kivéve, ha a horgász több napijegyet váltott), melyet a horgászhely közvetlen közelébe kell a vízbe helyezni. A horgászat befejezése után az elvinni kívánt halat a halőrháznál be kell mutatni, melyet a halőr lemér és beírja az eredményt a napijegyes füzetbe.
A Napijegyes éjszakai horgászat rendje: Május első péntekjétől szeptember utolsó szombat éjjeléig, minden hétvégén pénteken és szombaton van éjszakai horgászat, az éjszakai horgászat szabályai szerint. A tórendszer tavaiban bárhol lehet horgászni kivéve a Duna felőli oldalt, ide napijegyes sporttárs csak tag kíséretében mehet. A horgászati idő a halőrháznál ki van függesztve. Éjszakai horgászaton akár gyertyával is, de a horgászhelyet ki kell világítani. Az egyéb rendelkezések megegyeznek a nappalos horgászat szabályaival.
Napijeggyel elvihető hal mennyisége: 2 darab (6 kg egyedsúlyt meg nem haladó) méretkorlátozás alá eső és 3 kilogramm egyéb hal. Az esetleges megvásárolt 2. Napijegyre ismételten 2 darab méretkorlátozás alá eső hal fogható az Országos Horgászrendnek megfelelően (fajtánként maximum 3 darab fogható). 2 darab megszákolt, vagy bilincsre helyezett hal után kizárólag úszós készséggel, lehet horgászni. 6 kilogramm feletti halat elvinni TILOS! A hal bemutatása és a tóba történő visszahelyezése után bianco napijegy igényelhető.

Nearby places: