Ácsi Malomtó

Ácsi Malomtó

GPS:47.712187; 18.023193
Horgászegyesület:

Ez a vízterület Győr-Moson-Sopron megyében található. További információ: http://www.horgszovgyor.hu

Víz jellege:bányató
Terület:3.75 ha
Talajzat, meder:
  • agyagos
Víz hasznosító:állami horgászegyesület
Beszélt nyelvek:
  • magyar

Jellemzés

A tó az 1800-as évek végén alakult, mint lóúsztató. Az 1900-as évek elején vízimalomként üzemelt.
1963-ban alakult meg az Ács és Környéke Horgászegyesület, és innentől kezdve intenzíven telepítették a halakat. Számos kapitális hal még mindig található benne az első telepítések között (harcsa, amur, ponty). Az 1980-as évek végén 0,8 ha-ról 3,75 ha-ra nőtt a tó területe. Hal telepítés évente kétszer történik.

Szabályjegyzék

Állami horgászjegy birtokában a Malom – tóra vendéghorgász és egyesületi tag napijegyet válthat. Napijegy – a telepítés utáni általános horgászati tilalom kivételével – egész évben váltható. A napijegy csak nappali horgászatra érvényes!
Ára szövetségi tagoknak: felnőtt 3.000 Ft, ifjúsági 1.500 Ft. Nem szövetségi és külföldi vendégeknek: 6.000 Ft, ifjúsági 3.000 Ft.
Felnőtt napijegy jogosít – a ragadozó halak kivételével – 2db nemeshal és 3kg egyéb hal kifogására.
Ifjúsági napijegy jogosít – a ragadozó halak kivételével – 1db nemeshal és 1,5kg egyéb hal kifogására.
Egy horgász naponta csak egy napijegyet válthat!
A Malom – tavon felnőtt jeggyel 2db, ifjúsági jeggyel 1db nyeles horoggal lehet horgászni, nyelenként 2db horogkapoccsal.
A Malom – tavon a pergetés – a rablóhalakra vonatkozó tilalmi idők figyelembevételével – a nappali időszakban engedélyezett. Pergetni csak 1db egyágú horoggal lehet ( pl. twister, jig stb…), balin-ólommal a pergetés tilos!
A kedvezményes gyermekjegy jogosít napi-heti 1 db, évente összesen 2 db nemeshal, valamint napi 3 kg egyéb hal elvitelére. Gyermekhorgász csak nappali horgászat alatt, felnőtt horgász jelenléte mellett horgászhat a tavon!
Minden felnőtt horgász tótagnak, aki érvényes éves engedéllyel rendelkezik, jogában áll saját felelősségére az egyik horgász készségét családtagjának vagy meghívott ismerősének átengedni horgászat céljából. A vendég a horoggal csak közvetlenül a horgász mellett tartózkodhat, a fogott halat csak a horgászjegy tulajdonosa tarthatja meg, az esetleges szabálysértésekért a horgász felel. Kedvezményes jeggyel a horgász vendéghorgászt nem hozhat magával.

Horgászat típusa

  • pergetős

Lugares cercanos: