Map background
Fishsurfing
The world of fishing
Fishsurfing app for desktop and phones
Fish, share, travel
Hajdúszoboszlói Téglagyári tavak

Hajdúszoboszlói Téglagyári tavak

GPS:47.426313; 21.407832
Horgászegyesület:

Hajdúszoboszlói Horgász Egyesület

Engedély ára:http://www.szoboszloiteglagyaritavak.hu/araink.html
Weboldal:http://www.szoboszloiteglagyaritavak.hu/
Víz jellege:bányató
Terület:3 ha
Talajzat, meder:
 • agyagos
 • iszapos
 • vízinövényes
Víz hasznosító:horgászegyesület
Beszélt nyelvek:
 • magyar

Árak

napi éves sport(C&R)
felnőtt
teljes
4000 HUF 40000 HUF 2000 HUF
 • készpénz

Jegy árában elvihető halak

 • nemes hal: 2 kg
 • egyéb hal: 5 kg

Jellemzés

A Hajdúszoboszlói Sporthorgász Egyesület 1956-ban alakult. Az akkori gépállomás dolgozói ,és a város más munkahelyei adták a tagság nagy többségét. A tagok általában munkás emberek voltak. A város közelébe horgász víz alig volt. TÉLAGYÁRI tavak voltak azok a területek, melyeket a legkisebb anyagi ráfordítás után horgász tóként lehetett működtetni. Akkor csupán csak két bányatavat adtak át a Hajdúszoboszlói Sporthorgász Egyesületnek kb. 3 hektár vízfelülettel.

Közben a téglagyártás folytatódott a kitermelt agyag nyomán újabb két tóval bővült az Hajdúszoboszló Sporthorgász Egyesület területe, és immár a tavak vízfelülete közel 6 hektár volt. Az elmúlt években pedig egy 6 hektáros vízterület került még a horgászható víz felületekhez. Jelenleg egyesületünk 16,5 hektáron négy külön tavat működtet. A város közelében elterülő tó-rendszer hal eltartó képessége a rendszeres telepítéseknek köszönhetően megyei szinten is jónak mondható.

Évente négy-öt alkalommal, éves szinten több mint három millió forint értékű halat telepítünk. A tavakba pontyot, amurt, csukát, süllőivadékot, csukaivadékot, júliusban afrikai harcsát telepítünk. A fent felsorolt halakon kívül fogható még tavainkban dévér, bodorka és kárász.

Fontos! Törpeharcsa NINCS a tavainkba. A téglagyári tavakon ponty tilalom nincs! Csak méret korlátozás van érvényben. Egyesületünk a természetvédelem minden területén elkötelezettnek érzi magát.

Szabályjegyzék

TILALMI IDŐK:

-Országos Horgászrend szerint. Pontyra faj szerinti tilalmi idő nincs.

-Halasítás után fajlagos tilalmat tartunk, melynek időpontját hirdetőtáblán jelöljük. A halasítás utáni hétvégén éjszaka horgászni TILOS!

-Területi engedéllyel horgászni napkeltétől napnyugtáig, május 1. és szeptember 30. között napkeltétől 22:00-ig lehet. Napi jeggyel pedig napkeltétől napnyugtáig lehet. Telepítéskor mindig a kifüggesztett horgászrend szerint lehet horgászni.

-A tó környékén sátrat verni, kempingezni TILOS. Tüzet rakni csak a kijelölt helyen szabad.

-Éjszakai horgászat (péntek, szombat éjszaka, vasárnap éjfélig), ünnepnapok és az ünnepnapok előtti éjszakán a horgászat területi engedéllyel engedélyezett! Napi jeggyel éjszaka horgászni TILOS!

-Szennyezett, szemetes horgászhelyen horgászatot kezdeni, vagy folytatni TILOS. A horgászat során keletkező hulladékot a horgász köteles elvinni!

-A horgászat befejezése után a horgászhelyet tisztán kell elhagyni! Minden horgász köteles a víz és környéke környezetvédelmére vonatkozó rendelkezéseket megtartani és másokkal megtartatni! Ezek be nem tartása fegyelmi eljárást von maga után!

-A tóban fürödni TILOS!

Egy horgász 1 nap 2 darab méretkorlátozás alá eső halat foghat, hetente pedig max. 6 darabot. Egyéb halból napi 5 kg fogható.

-Pontyból és amurból 6 kg feletti példány nem tartható meg! Ilyen hal fogásakor mérlegelés és fényképezés után a halat a lehető legrövidebb idő alatt kíméletes módon a halat vissza kell engedni a vízbe! A hal kiemelésekor merítőháló használata kötelező!

-Az ifjúsági horgászok területi engedélyével a méretkorlátozás alá eső halfajokból naponta 1 db, hetente 2db tartható meg. Egyéb halból napi 2kg, hetente 5kg.

-Éves területi jeggyel méretkorlátozás alá eső halból felnőtt horgász legfeljebb 25 db-ot, ifjúsági és kedvezményezett horgász 12 db-ot tarthat meg összesen.

-A fogási napló vezetése kötelező!! Hónap és nap, a tó megjelölését, az órát és a percet a kecsege rovatba kell beírni. A hal tömegéhez a mérlegelt tömeget kell rögzíteni 0,5 kg-ra kerekítve.

-A horgász a fogott halat a horgászat befejezéséig köteles magánál tartani és az ellenőrzéskor bemutatni. A megtartott halat cserélgetni TILOS!

-A tavainkra váltható napijegy és sporthorgász jegy. Mindkét jeggyel lehet az egyesület minden vizén horgászni. A napijeggyel 2 db méretkorlátozás alá eső- és 3 kg egyéb hal vihető el.

-A sporthorgász jeggyel hal nem tartható meg, haltartó használata TILOS!

-A horgászzsákmány eladása, gazdasági jellegű cseréje SZIGORÚAN TILOS!

Horgászat típusa

 • finomszerelékes
 • bojlis
 • pergetős

Halak

 • Afrikai harcsa
 • Amur
 • Bodorka
 • Csuka
 • Dévérkeszeg
 • Kárász (ezüst)
 • Ponty
 • Süllő
 • Vörösszárnyú keszeg