Sisevac

Sisevac

Jezero Sisevac Terme u podnožju Kučajskih planina, na 360 metara nadmorske visine, nalazi se Sisevac. Sisevac je jedan od bisera našeg turizma. Udaljen je 160 km od Beograda, a samo 20 km od isključenja sa auto puta kod Ćuprije. Sisevac je smešten na izvoru reke Crnice u prelepoj kotlini okruženoj šumama. Jedinstvena “ruža vetrova” kakvu retko koje izletište ima vratiće Vam mladost i svežinu.

Očuvana priroda,  bistra reka i potoci koji se u nju slivaju, termalna voda, zajedno sa bogatom kulturno- istorijskom tradicijom čine ovaj kraj jedinstvenim. Prirodne prednosti daju dovoljan razlog da posetite Sisevac i da ga posle toga uvrstite u jedno od nezaboravnih mesta za Vaš odmor u koje ćete se stalno vraćati.

Restoran kompleksa Sisevac terme  nudi uvek svežu pastrmku kao i jela sa roštilja. Kapacitet restorana je 400 gostiju pa postoji mogućnost organizovanja raznih svečanosti (svadbi, rođendana…) Ovo mesto je inače i pozanto po najčuvenijem ribnjaku kalifornijskih pastrmki, koje su specijalitet restorana, a za sve posetioce je otvorena mogućnost da na licu mesta kupe svežu pastrmku.

Jezero Sisevac Terme za sportski ribolov se nalazi u sklopu kompleksa Sisevac terme. Poribjeno je šaranom, somom, amurom, belom ribom. Površina jezera je 1,6 ha. Oko jezera je uređena staza za šetanje.

Na jezeru se ne održavaju šaranska takmičenja.

Lugares cercanos: