Map background
Fishsurfing
The world of fishing
Fishsurfing app for desktop and phones
Fish, share, travel
Bagger-tó I.-II. és Fás-tó (Beled)

Bagger-tó I.-II. és Fás-tó (Beled)

GPS:47.458331; 17.085965
Víz jellege:bányató
Terület:10 ha
Mélység:0.8 m → 2.5 m
Talajzat, meder:
 • iszapos
 • tuskós
 • vízinövényes
Víz hasznosító:horgászegyesület
Beszélt nyelvek:
 • magyar

Árak

napi
felnőtt
teljes
4000 HUF
ifjúsági
kedvezményezett 15-18 éves
2000 HUF
 • készpénz

Jegy árában elvihető halak

 • nemes hal: 2 kg
 • egyéb hal: 5 kg

Jellemzés

Ha a 86-os úton haladunk és a 85-ös úti kapuvári kereszteződéshez érünk, rögtön a kanyarban lévő benzinkút után balra megpillantjuk a 10 hektáron fekvő Beledi Tavakat. A tórendszer a téglagyári agyaggödrökből alakult ki. Kitűnő minőségű vízzel rendelkezik, mely víz utánpótlását a Kis-Rábán keresztül zsiliprendszerrel biztosítjuk. Az ideérkező vendégeket kulturált, rendezett terület fogadja pihenő pavilonnal, padokkal, grillezési lehetőséggel és szépen kialakított horgászállásokkal.
A vízterület átlagos vízmélysége 0,8-2,5 méter között alakul. A mederviszonyok tagoltak.
Tavainkat folyamatosan tavasszal és ősszel lehetőség szerint telepítjük. A halfauna változatos. Mindkét tavunkban megtalálhatók nagy testű pontyok és amurok, valamint kapitális ragadozó halak, harcsák, süllők és csukák.
Fás tó:
A fáradtságot nem ismerő horgászok számára
A fás tavunk nevét nem hazudtolja meg. A tó jelentős részén komoly erdősávok kerültek a víz alá, melyek 99%-ban rejtve vannak a horgászok szeme elől. A víz alatti akadós világ kiismeréséhez idő kell, de megéri a fáradságot, mivel a jutalom hatalmas méretű halakban jelentkezhet. Az ágak tele vannak kecskeköröm kagylókkal, melyek borotvaélesek, s könnyedén vágnak el szinte minden zsinórt.
Báger tó:
Akadómentes, nyugodt horgászatot kedvelők részére
Nyílt víz mindennemű akadó nélkül. Azért a víz egyhangúságát megtöri egy nádasos félsziget, mely a tó közepén húzódik. Bár kagylók itt is találhatóak, de ezek igazából nem nehezítik meg a horgászatot, inkább komoly hasznot hajtanak. Nélkülözhetetlen tápláléka a pontyoknak, de még „ínségesebb” időkben az amuroknak is.

Szabályjegyzék

5 kg feletti pontyot vissza kell engedni !!!
- A horgászhelyek egyesületi tulajdonban vannak, így elfoglalásuk érkezési sorrendben, szabadon választhatók.

- Megérkezéskor a kiválasztott horgászhely szabadon elfoglalható, a horgászat megkezdhető, majd az időközben a horgászhelyre érkező halőrnél váltható meg a napijegy.

- Az Országos horgászrend egyesületünk vizeire is vonatkozik.

- Az un. ,,Fás'' tavon (autóparkoló felöli) fogási tilalmi idő csak közvetlenül a telepítést követő egy hétig van

Sátor ill. lakókocsi helyének igény esetén kérjük a napi ügyeletes halőr segítségét szíveskedjenek kérni .

Villany vételezésre jelenleg még nincs lehetőség . Telefontöltés , kisgyermek részére ételmelegítés a napi ügyeletes halőr segítségével megoldható .
Jegyváltási lehetőség és horgászrend:
A megérkezéskor horgászhely csak a jegyváltás után foglalható el. Jegyváltásra a tavaknál lévő horgásztanyán az ügyeletes halőrnél van lehetőség a következő időpontokban: naponta 05:00-09:00 és 13:00-15:00
A horgászat a napijegyes horgászok részére téli időszámítás szerint 06:00-21:00 óráig, nyári időszámítás szerint 05:00-22:00 óráig megengedett.
Napijegyes horgász részére 2 db nemes hal és 5 kg egyéb hal fogható, ezek el is vihetők, mivel az árukat a napijegy tartalmazza.
A felnőtt napijegy ára a 2018-es évben 4.000,- Ft ifjúsági napijegy ára pedig 2.000,- Ft
Az 5 kg feletti pontyot mindkét tavunkba kíméletesen vissza kell engedni. Az amur esetében csak a 3 kg-ot meghaladó példány vihető el.
Kutyákra vonatkozó szabályok
Egyesületünk területén kizárólag pórázon, szükség esetén szájkosárral tartózkodhat kutya. A higiéniai és a viselkedési normák betartatása a felvezető felelőssége és kötelezettsége. A kutya nem zavarhatja a horgászni és pihenni vágyók nyugalmát, valamit a tavakban nem fürdethető!
Környezetvédelem
Óvjuk a tavakat és környezetüket, ezért mindenki a keletkezett szemetét kérjük vigye magával, vagy helyezze az erre kijelölt szeméttárolóba.
Kérjük, hogy a horgászrendet mindenki tartsa önmagára nézve kötelezően betartandó viselkedési normának, mivel ezek megszegése az egyesület tavain való horgászattól való eltiltást vonhat maga után.

Horgászat típusa

 • finomszerelékes
 • bojlis
 • pergetős
 • harcsás