Das soziale Netzwerk für Angler
Szoros-völgyi víztározó (Bogácsi-víztározó)

Szoros-völgyi víztározó (Bogácsi-víztározó)

GPS:47.914961; 20.520344
Horgászegyesület:

Ez a vízterület Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található. További információ: https://hebosz.hu

Víz jellege:víztározó
Terület:20 ha
Talajzat, meder:
  • agyagos
  • kavicsos
Víz hasznosító:horgászegyesület
Beszélt nyelvek:
  • magyar

Árak

napi éves
felnőtt
teljes
2900 HUF 40000 HUF
ifjúsági
kedvezményezett 15-18 éves
1750 HUF 20000 HUF
gyerek
14 éves korig
1000 HUF 5000 HUF

Jegy árában elvihető halak

  • nemes hal: 4 kg
  • egyéb hal: 5 kg

Jellemzés

A Szoros-völgyi víztározó Bogácstól csupán 300 méterre található. A Szoros - patak felduzzasztásával létesült mesterséges tó ma horgászparadicsom. A tóban telepített halak horgászhatók: törpeharcsa, csuka, ponty, keszeg, amur. Telelő telepe a vadrécének, vonuláskor pihenőhelye költöző madaraink közül a hattyúnak, vadlibának.

Tavunk kulturált vízparttal, főzési lehetőséggel esőbeállókkal és pihenőpadokkal rendelkezik és várja oda a pihenni,kikapcsolódni vágyó horgászokat.
Kellemes kikapcsolódást biztosít nemcsak a horgászoknak.


Napijegy árak :

Felnőtt: 2900 Ft
fogható 4db nemeshal , 5 kg egyéb hal

Ifjúsági: 1750 Ft
fogható 2 db nemeshal , 3 kg egyéb hal

Gyermek: 1000 Ft
fogható 1 db nemeshal , 3 kg egyéb hal


Horgászati időszakok vendég horgászainknak :

Január 1- től Március 31- ig. 06 -19 óráig

Április 1-től Október 31-ig 05-21 óráig , de az éjszakai horgászatra is van lehetőség , ha a vendéghorgász minimum 2db. napijegyet vált , és így az köztes éjszakai horgászat ingyenessé válik számára.

November 1-től December 31-ig 6.00-19.00 óráig


Napijegyek válthatók:

Bogács - Anna Presszó /a benzinkút mellett /

Mezőkövesd - Telihold horgászbolt József A. út
- Sellő horgászbolt Bevásárló udvar A/2.

Mezőkövesd - Trió Presszó /a bogácsi út végén /

Miskolc - Sporigo horgászbolt Szilágyi Dezső út 9.

Hoórvölgyi tározó, büfé: minden nap reggel 5-től este 8-ig.


Éves területi engedély árak :

Régi felnőtt tag: 35.000 Ft. + 5000 Ft. környezetvédelmi hozzájárulás.

Ifjúsági: 20.000 Ft.

Gyermek: 5.000 Ft.

Szabályjegyzék

A horgászat általános feltételei:

A napi horgászatot megkezdeni csak előzetes tájékozódás után, a Helyi Horgászrend pontos ismeretében, annak betartásával és érvényes horgászokmányok birtokában lehet, ezek hiányában a helyfoglalás és a horgászhelyre lepakolás is tilos!

Tavaink kiemelt horgászvíznek minősülnek, így a Helyi Horgászrend megsértője ellen ennek megfelelően járunk el, illetve (vendég horgász esetén is) területi engedélyét szolgálatban lévő halőrünk vagy az ellenőrzésre jogosult személy haladéktalanul bevonja!

Az olyan horgászt, aki a horgászrendben foglalt rendelkezéseket nem tartja be, azt fegyelmi felelősség terheli túl az esetleges hatósági eljáráson.

A horgász joga és kötelessége a horgászrend megsértőjét figyelmeztetni, az észlelt szabálytalanságokat, továbbá a part szennyezését és rongálását hivatalos személynek, illetve szervnek (halőr, egyesület vezetősége, ellenőrzésre jogosult személy, stb.) bejelenteni.


1). Általános rendelkezések:

Az aktuális, Helyi Horgászrendtől eltérő tilalmak és korlátozások a faházaknál, valamint a kihelyezett hirdetőtáblákon folyamatosan megtekinthetőek.

Az évközi és az őszi telepítésekről, valamint az ezekhez kapcsolódó tilalmi időkről, helyekről a vezetőség szükség szerint intézkedik, és időben tájékoztatja a horgászokat ezek betartására a kihelyezett hirdető táblákon keresztül.

Tavainkon a horgászrend betartásának ellenőrzését hivatásos, fegyveres halőrök, igazolvánnyal rendelkező megbízott halőrök, vezetőségi tagok végzik, akiknek mindenki köteles okmányait betekintésre átadni, és az intézkedéseinek eleget tenni, akár naponta többször is. Az ellenőrzésre jogosult személyek a horgász járművét feltartóztathatják, a jármű vezetőjét igazoltathatják, a járművet átvizsgálhatják. Az okmányok átadásának megtagadása, illetve az ellenőrzés akadályozása a hatályos törvények szerint bűncselekménynek minősül!

Az ellenőrzésre jogosult a szabálysértésről illetve az azt bizonyító körülményekről, eszközökről hang, kép illetve video felvételt készíthet, amit az eljáró szerv bizonyítékként fegyelmi eljárás során felhasználhat.

A horgász a halállomány védelme érdekében végzett ellenőrzéseket ne tekintse indokolatlan zaklatásnak, segítse az ellenőrzésre jogosult személyek munkáját, amit a becsületes horgászokért végeznek!

A horgász óvja és védje a halállományt, de ne irigyelje másoktól a halfogást, sőt tapasztalataival, tanácsaival segítse horgásztársait, mindenekelőtt a fiatalokat, a kezdőket, az ország más tájairól érkezett horgász- turistákat, valamint azokat, akik arra idős koruk vagy testi fogyatékosságuk miatt fokozottabb mértékben rászorulnak.

A horgászhelyen a horgászat végéig gondoskodni kell a megtartani kívánt halak kíméletes tárolásáról és élve tartásáról. A kifogott halat szárazon vagy vízen lassú, kínos fulladásnak kitenni tilos. A halat a horogtól kíméletesen megszabadítva haltartóban, vagy felkantározva (szájbilincsre fűzve) vízben (de nem vödörben) kell tartani. A vissza nem engedett halat később fogott hallal kicserélni tilos!

A faj szerinti tilalom alá eső, vagy a méreten aluli kifogott halat, haladéktalanul és a lehető legkíméletesebben nem dobva, rugdosva akár még élettelen állapotban is vissza kell engedni a vízbe. A benyelt horgot „kitépni” tilos, ebben az esetben a halat az elvágott horogelőkével kell a vízbe visszajuttatni.

A horgászhelyet napnyugtától napkeltéig köteles az ott tartózkodó horgász kivilágítani akkor is, ha épp nem horgászik.

2). A horgászat helyi feltételei:

A tavainknál foglalt horgászhely nincs, a horgászhelyeken való elhelyezkedésben az érkezési sorrend az irányadó, a szomszéd horgásztól legalább 5 méter távolságot meg kell tartani. Nem minősül horgászhelynek a táblával jelzett kíméleti terület, halászati tevékenység miatt lezárt terület.

Tavainkon horgászcsónakot vagy más vízi járművet elhelyezni tilos, kivéve harcsahorgászat céljából, amit külön szabályzat betartásával lehet folytatni, illetve a mentés és orvhalászat- felderítés céljából rendszeresített Egyesületi Halőri csónakot.

Horgászni felnőtt horgásznak, egyidejűleg 2 darab horgászbottal, és botonként 2 darab horoggal engedélyezett, ifjúsági horgásznak 1 darab bottal, és 2 darab horoggal, de készenlétben több felszerelt bot is tartható. Gyermek horgász csak felnőtt felügyeletével horgászhat, 1 darab bottal és 2 darab horoggal. A kishalas merítő háló nem minősül horgászbotnak.

A merítő szák használata kötelező, azt kifejezetten rendeltetésszerű céllal szabad használni, csalihal illetve ívó halak fogására használni tilos!

A kifogott hallal szemben kötelező a kíméletes bánásmód! Előírás a kíméletes fárasztás! Szigorúan tilos nagy halakkal állva fényképezkedni, fényképezéskor a hal kopoltyúlemeze alá nyúlni!

Horgászatra jogosító okmányokban bármi féle változtatás (radírozás, átjavítás, átfűzés) szigorúan tilos!

A horgász a bevetett készségeitől rövid időre oly mértékben távolodhat el, hogy a kapást észlelhesse, a bevágást és a hal fárasztását a lehető leghamarabb elkezdhesse. Aki a horgászhelyét bármely okból hosszabb időre elhagyja úgy, hogy készségeit nem láthatja, illetve a kapást nem észlelheti, köteles azokat a vízből kivenni, kivéve az élet- és vagyonbiztonságot fenyegető ok miatt, segítségadást a szomszédnak, vagy a szákolás idejére.

Tilos a tavainkban fürödni, úszni és vízi járművel közlekedni! (az Egyesület csónakjai és harcsázásra használt csónakok kivételével). Kutyát a tóparton úgy lehet tartani, hogy az ne veszélyeztesse a parton tartózkodókat, és legfőképp a horgászokat ne zavarja.

Több horgász egymás melletti horgászata közben, nézeteltérés esetén a követendő dobási irány a völgyzáró gáttal párhuzamos képzeletbeli egyenes.

A vízbe bemenni kizárólag csak a szákolás idejére, vagy a halak életben tartása (tárolása) céljából, azt indokoló vízállás mellett, ahhoz elengedhetetlen mértékig szabad.

Tavainkon az etetőhajó használata és a behordás bármely formában tilos!

3.) Az Egyesület fajlagos tilalmai:

A tavainkon az elvihető pontyok felső súlyhatára 5 kg.

A csuka és süllő fogásának tilalmi ideje egységesen a csuka tilalmi idejének kezdetétől (február 15-től) a süllő tilalmi idejének végéig (április 30-ig) - illetve ezek MOHOSZ által szabályozott, törvényben előírt időpontjait tekintve - tart.

Tavainkon a compót méretkorlátozás védi, amely 30 cm.

4). Elvihető halak mennyisége:

Felnőtt egyesületi tagoknak:

Elvihető halmennyiség évente 50 db méretkorlátozással védett hal!

Havonta 15 db méretkorlátozással védett hal vihető el az alábbi felsorolás szerint:

Ponty 15 db
Amur 5 db
Csuka-süllő 5 db
Compó 5 db


Naponta 5 db méretkorlátozással védett hal vihető el, az alábbi felsorolás szerint:

Ponty 3 db
Amur 1 db
Süllő-csuka 2 db
Compó 1 db
Egyéb maximum: 5 kg



Ifjúsági egyesületi tagoknak:

Elvihető halmennyiség évente: 30 db méretkorlátozással védett hal!

Havonta elvihető mennyiség 8db méretkorlátozással védett hal az alábbi felsorolás szerint:

Ponty 8 db
Amur 2 db
Csuka –süllő 2 db
Compó 2 db


Naponta elvihető mennyiség 2db méretkorlátozással védett hal az alábbi felsorolás szerint:

Ponty 2 db
Amur 1 db
Süllő- Csuka 1 db
Compó 1 db
Egyéb maximum: 3 kg



Gyermek egyesületi tag méretkorlátozással védett halat az alábbi felsorolás szerint vihet el:

Évente 10 db

Havonta 4 db
Naponta 1 db, és 3 kg egyéb halat.



1 napra szóló területi engedéllyel rendelkezőknek (napijegyeseknek):

Felnőtt horgász naponta, összesen 4db méretkorlátozással védett halat vihet el, az alábbi felsorolás szerint:

Ponty 3 db
Csuka-süllő 2 db
Amur 1 db
Compó 1 db
Egyéb 5 kg

Ifjúsági horgász naponta, összesen 2db méretkorlátozással védett halat vihet el, az alábbi felsorolás szerint:

Ponty 2 db
Csuka-süllő 1 db
Amur 1 db
Compó 1 db
Egyéb 5 kg


Gyermek horgász naponta 1db méretkorlátozással védett halat vihet el!

Egyéb 3 kg

A harcsa méret és darabszám korlátozása, illetve elvihető mennyisége az országos horgászrend szabályai szerint értendő, azt az éves illetve havi elvihető nemes halak mennyiségébe nem kell beleszámolni, viszont a napi elvihető nemes halak számába be kell számítani.



5). A horgászati időszakok:

Január 1- től Március 31- ig. 06 -19 óráig

Április 1- től Október 31- ig. 0.00-24.00 óráig

November 1-től December 31-ig 6.00-19.00 óráig

6). Rablózás:

A csuka és süllő összevont tilalmi idejében, illetve a napi engedélyezett, megfogható rablóhalak mennyiségének birtokában tilos ezek megfogására alkalmas eszközt használni (pl.: pergető, élőhallal vagy halszelettel csalizott felszerelés)

A jelzett tilalmi időn kívül a megfogott, méretes süllőt meg kell tartani, azt kicserélni másikkal tilos. A 2db rablóhal megfogását követően a legrövidebb időn belül be kell fejezni a fent leírt horgászati módszerek alkalmazását.

A rablózás szabályai a lékhorgászatra is vonatkoznak.

7). Parkolás, Közlekedés, környezetvédelmi szabályozás:

Parkolni csak a parttól minimum 20m távolságra engedélyezett. A vízpartra járművel leállni csak a ki és bepakolás idejére szabad, ez idő alatt horgászkészség nem lehet bedobva!

Mindkét tavunk gátján és a Hoórvölgyi Víztározó gátja alatti úton közlekedni tilos! A tavak melletti földutakon a maximális sebesség 20 km/h.

Tavaink partjain illetve azok közelében halat tisztítani szigorúan Tilos.

Szemetet, étel- és horgász csali maradékot, hulladékot a horgászhelyen az ott tartózkodás ideje alatt szétszórni, és távozáskor hátrahagyni tilos, a hatályos törvények szerint bűncselekménynek minősül!

A horgász köteles a horgászhelyen a horgászat megkezdése előtt az ott felelhető szemetet, illetve hulladékot összegyűjteni, azt a kihelyezett szemétgyűjtőbe elhelyezni. A horgászat befejezése után mindenki köteles a horgászhelyét tisztán elhagyni. Vigyázzunk a tisztaságra, és óvjuk a természetet. A horgász tekintse kötelességének a környezetvédelmi munkában való részvételt.

8). Sátorozás:

Sátort a víztől minimum 5 méter távolságra, a botok mögött, saját felelősségre lehet felállítani. A sátor helyfoglalás céljára nem használható.

Mivel mindkét tavunk vésztározóként üzemel a vízszint hirtelen emelkedésével számolni kell!

A Helyi Horgászrend egyéb korlátozásai az Országos Horgászrendben foglaltak szerint értendők.

A Helyi horgászrend szabályait a vezetőség nyomós okkal megváltoztathatja, amiről utólag a közgyűlésnek beszámolni és azt hatályba lépéskor a tározók partjain, illetve az interneten kihirdetni köteles.

Halak

  • Balin
  • Csuka
  • Harcsa (szürke v. leső harcsa)
  • Ponty
  • Compó
  • Süllő
  • Amur
  • Kárász (ezüst)

Orte in der Nähe: