Figura

Figura

Jezero Figura, Novi Itebej nalazi se na 30tak kilometara od Zrenjanina. Jezero održava Udruženje sportskih ribolovaca Figura, Prosečna dubina jezera je oko 1.5m.

Udruženje organizuje redovno radne akcije i kao takvo je jedno od retkih udruženja gde su radne akcije uopšte uspele. To dovoljno govori koliko su složni i dobro organizovani članovi ovog udruženja.

Jezero Figura poseduje 2o uredjenih šaranskih pozicija. Prosečna težina šarana na jezeru je 3kg a amura 2kg.  Prilaz jezeru je lepo urađen kao i prilaz svakoj od šaranskih pozicija.

Ljubazni domaćini će Vas uvek prijatno dočekati i pokazati najidealnije spotove za pecanje. Na samom jezeru postoji i igralište za decu kao i mesto za pečenje roštilja. Velika nastrešnica izgrađena je za potrebe čestih takmičenja na jezeru.

Jezero Figura u Novom Itebeju se često poribljava gotovo svake godine pa je tako ove godine poribljavanje urađeno u aprilu mesecu. Prošle godine je to bilo u martu mesecu. U vodu je pušteno 600kg šarana od 2-5kg, 100kg amura 0.2-1.5kg, i 50kg karaša. Riba je poprilično borbena što i ne čudi jer je voda na ovom jezeru poprilično čista.

Na jezeru Figura često se održavaju brojna takmičenja u organizacije USR “Figura”.  Pored uspešnog ribolova na ovim takmičenjima se prvenstveno prave odlična druženja.

Pogledajte spisak šaranskih takmičenja za ovu godinu.

Nearby places: