Zornića Kuća

Zornića Kuća

Konaci, kamp i restoran etno-domaćinstva „Zornića kućaˮ nalaze se u selu Baćevac i prostiru se na tri i po hektara idiličnog šumadijskog krajolika, sa nesvakidašnjim pogledom na Kosmaj s jedne strane i Lipovačke šume s druge.

Celo domaćinstvo i svi njegovi sadržaji nude vam jedinstvenu priliku da se odmorite od svakodnevnih obaveza i podsetite jednostavnosti seoskog života, bilo onakve kakve je se sećate iz detinjstva ili kakve je zamišljate.

Naša želja je da u vama probudimo zaboravljeno detinjstvo na selu, a onima koji ga nisu imali zagolicamo maštu. Neposrednost i ljubaznost domaćina i osoblja, kao i celokupan ambijent učiniće vaš boravak nesvakidašnjim. Osećaćete se kao kod kuće.

Zornića konaci su biser u ponudi našeg domaćinstva. Iako su uređeni moderno, oni odišu prošlim vremenima, dok su funkcionalnost i komfor na najvišem nivou. Kao nagradu za to nosioci smo četiri zvezdice za kvalitet našeg etno-domaćinstva.

Kreveti su opremljeni posteljinom od kvalitetnog damasta. Svaka soba ima moderno i lepo uređeno kupatilo sa tuš-kabinom i neophodnom kozmetikom. Podno grejanje doprineće tome da potreba za udobnošću i komforom svakog našeg posetioca bude zadovoljena. Naši gosti imaće i priliku da prate kablovske programe na LCD TV ekranu, kao i druge sadržaje koje će im omogućiti korišćenje besplatnog bežičnog interneta.

Tri dvokrevetne sobe, osam bračnih i jedan apartman urađeni su od prirodnih materijala: drvo, kamen i cigla. Boje su takođe prirodne, a nameštaj je od punog drveta. U sastavu konaka nalazi se i recepcija-kafe, bašta i moderno opremljena konferencijska sala kapaciteta do 15 osoba.

U okviru „Zornića kućeˮ nalazi se moderan kamp na oko 0,5 hektara zemljišta. Kamp broji ukupno 30 mesta, sa elektro i vodoinstalacijama i mokrim čvorom, u koji su integrisane tuš-kabine i hemijski toalet. Posebna draž našeg kampa jeste logorište koje se nalazi u centralnom delu. Ono okuplja kampere iz svih delova sveta, spajajući ih i gradeći nova prijateljstva. Uz pucketanje vatre i zvuke gitare, kamperi razmenjuju svoje doživalje i iskustva.

Restoran se nalazi u sto godina staroj zgradi. Nekoliko prostranih bašti za sedenje ispred i iza kuće, ili u šumi, i pokrivena drvena bašta tematski su uređene sa akcentom na prošla vremena. Njih najbolje oslikavaju stari ćilimi postavljeni po livadama oko restorana na kojima gosti rado leškare posle ručka i ispijaju svoje piće, uživajući u mirisima tradicionalnih jela koja se spremaju u njihovoj neposrednoj blizini, i to u zemljanim loncima, sačevima i starima pekarama, i mame znatiželjne poglede posetilaca.

Želja domaćina je da svojim gostima približe način života u starom srpskom domaćinstvu, tako da su specijaliteti koji se nude u restoranu nacionalna i tradicionalna jela, kao što su veliki izbor sireva, ručno pravljene pite i domaći ajvar, zatim janija, piletina na barajevski način, carska piletina i specijaliteti poput ćevapa, teletine, jagnjetine i jaretine ispod sača.

Osim restorana, u okviru ovog gostoljubivog etno-domaćinstva postoji mnogo sadržaja koji će vam omogućiti da se osećate kao da ste na selu. Jedan od njih je izložbeni prostor za stare i retke predmete, zatim Eco Wood Stage i Inštalacija, naša kulturna scena, kao i atelje koji možete posetiti i uživati u radovima umetnika.

Ono što je posebno interesantno za porodice jesu različite aktivnosti koje „Zornića kućaˮ organizuje. Među njima su dečja seoska animacija sa starim zaboravljenim igrama, zatim igraonice na otvorenom, jahanje konja, upoznavanje sa životinjama u zoo-vrtu, sadnja drveća dva puta godišnje, što sve skupa decu vraća bogatstvima prirode. Izvedite vaše mališane iz grada i na samo 20-ak kilometara od Beograda upoznajte ih sa životom na selu.

Zornića kućaˮ je više od kuće. To je i okućnica, restoran, zoo-vrt, izletište, kamp, likovna kolonija, smeštaj, dobra klopa i još mnogo toga. Do Zornića vam treba oko 40-ak minuta vožnje kolima od beogradske „Areneˮ. Vozi se uglavnom Ibarskom magistralom i posle izlaska iz Lipovačke šume nekih par minuta vožnje nailazite na putokaz koji vas usmerava na levo skretanje ka Zornićima. Posle skretanja prolazite naselje Baćevac, te vas uredno postavljeni putokazi usmeravaju do samog imanja. Kada dođete na odredište, na raspolaganju vam je prostrani parking za automobile sa koga se direktno silazi do „Zornića kućeˮ.

Nearby places: