Map background
Fishsurfing
The world of fishing
Fishsurfing app for desktop and phones
Fish, share, travel
Kobolya

Kobolya

GPS:46.448355; 19.022777
Horgászegyesület:

Géderlaki Horgász Egyesület - Kobolya

Engedély ára:https://www.facebook.com/Géderlaki-Horgász-Egyesület-Kobolya-139009759516882
Weboldal:https://www.facebook.com/Géderlaki-Horgász-Egyesület-Kobolya-139009759516882
Terület:2.5 ha

Jellemzés

A horgásztó közvetlen Miske határában található.

Horgászvizeink

Egyesületünk négy vízterülettel rendelkezik, melyek a Sárköz I és Sárköz III csatornák mellékágai és holtága. Név szerint: Kobolya, Lófürdő, Bende-sarok, Gosztonyi-sarok.
Összterületük kb. 9 ha, átlagos vízmélység 1-2 méter. A vízpart rendezett, jól megközelíthető. Foglalt hely nincs, a horgászhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik, de ha valaki rendszeresen egyazon helyen horgászik, akkor azt tiszteletben tartjuk.
Vizeinkben hínár nincs, viszont megtalálható a vízitök, mely búvóhelyet nyújt a halnak, és hangulatossá teszi a vízfelszínt. Túlzott elszaporodását rendszeres társadalmi munkával szorítjuk vissza.
A rendszeres telepítéseknek köszönhetően a halfauna gazdag. Fő hal természetesen a ponty, de fogható még amur, ezüstkárász, compó, keszegfélék, süllő, csuka, balin, harcsa, és kis számban pisztrángsügér (fekete sügér) is, bár ez utóbbira egész évben tilalom van érvényben. Meg kell, hogy említsem a nagy méretű dévér állományt, melyet évek óta rendszeresen telepítünk, és védelme érdekében külön szabállyal rendelkezünk ( 30 cm-nél nagyobb dévérből heti 5 darab fogható).

Szabályjegyzék

Horgászni a nap bármely szakában szabad.
Felnőtt horgászok legfeljebb 2 bottal, botonként legfeljebb 3 horoggal, ifjúsági horgászok 1 bottal és legfeljebb 3 horoggal horgászhatnak. Gyermekek 1 úszós szerelésű bottal, legfeljebb 1 db egyágú horoggal horgászhatnak.
A horgász köteles az őt ellenőrző halőrnek a horgászengedélyt átadni, valamint a fogott halat és a felszerelést (táska, szerelék, stb.) bemutatni.
Szemetes horgászhelyen a horgászatot megkezdeni tilos. A horgászat befejeztével köteles a horgász maga után összeszedni a szemetet, és azt a parton található gyűjtőzsákokban elhelyezni, vagy lehetőség szerint elszállítani. Szemetet eldobni, vízbe dobni szigorúan tilos.
Tilos a fogott halat más horgász fogási naplójába beírni.
Tilos a korábban fogott és megtartott halat a később fogott hallal kicserélni.
A nem megtartható, illetve a megtartani nem kívánt halat kíméletesen kell a vízbe visszaengedni.
Pergetés megengedett.
Éjszakai horgászat megengedett, de a horgászhelyet világítással láthatóvá kell tenni.
Sátorozás megengedett.
Merítőszák használata kötelező.
A horgászrend megszegése a területi engedély bevonását vonhatja maga után.


Fogási napló vezetésének szabályai: A hó és nap beírása után a vízterület rövidítését kell beírni, majd a fogás időpontját. A vízterületek rövidítésének jelei: Kobolya - K , Lófürdő - L , Bende - B , Gosztonyi - G . Nemes hal fogása után, a további horgászat megkezdése előtt, a fogást a fogási naplóba be kell írni, és utána lehet csak tovább horgászni. Tilos a fogott halat más horgász fogási naplójába beírni.

Méretkorlátozás:

Ponty 30 cm
Amur 50 cm
Csuka 40 cm
Süllő 30 cm
Balin 40 cm
30 cm-nél nagyobb dévérre darabszám korlátozás van érvényben.


Tilalmi idő:

Csuka február 15.-től március 31.-ig
Egész évben tilos megtartani a süllőt, a fekete sügért (pisztrángsügért) és a compót.


Napijegy:
0 órától 24 óráig 3000 Ft
24 órás napijegy 4000 Ft
Napijeggyel fogható: 2 db nemeshal, melyből legfeljebb 1 amur lehet. Ezen felül fogható 30 cm-nél nagyobb dévérből 1 db, egyéb halból 5 kg. /A 30 cm-nél nagyobb dévér nem számít bele az egyéb kategóriába./
A napijegy hátoldalán lévő táblázatba be kell írni a vízterület megnevezését, a fogás időpontját, a fogott halak faját, súlyát, és a horgászat befejezése után a kihelyezett postaládába le kell adni az így kitöltött napijegyet.
Fontos: A pontytelepítéstől számítva 1 hónapig nem állítunk ki napijegyet. Kérjük, horgászat előtt tájékozódjon az elérhetőség menüpontban megadott telefonszámok egyikén.
Gyermekhorgász éves területi engedély: 3000 Ft
Mennyiségi korlátozás: heti egy darab nemeshal (évente összesen 5 db), egyéb halból pedig napi 3 kg fogható. 30 cm-nél nagyobb dévérből heti 1 db (évente összesen 5 db) fogható.

Felnőtt tagok részére: Mennyiségi korlátozások: Évente 24 db ponty, 6 db amur fogható. Az éves kifogható mennyiség eléréséig hetente 3 db ponty, vagy 2 db ponty és 1 db amur fogható, tehát heti 1 amur fogható. Süllőből hetente 3 db fogható. Egész év során tilos megtartani a süllőt, a pisztrángsügért (fekete sügér) és a compót. 30 cm-nél nagyobb dévérből napi 3, heti 5 db fogható, beírása a fogási napló "márna" rovatba történik. 30 cm-nél kisebb dévérből és "egyéb" halból napi 5 kg fogható.